![]() |
Oλοκληρώθηκε η διαδικασία πιστοποίησης του συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης στην παραγωγή μήλων KIKU σύμφωνα με τις απαιτήσεις των διεθνών προτύπων Globalgap, Agro2.1 και Agro2.2, όπως ανακοίνωσε η KIKU HELLAS.
Η διαδικασία πιστοποίησης, υλοποιήθηκε από τον ευρωπαϊκό οργανισμό ελέγχων / επιθεωρήσεων τρίτου μέρους και πιστοποίησης συστημάτων διοίκησης και προϊόντων «A CERT». Στήριξη στη διαδικασία πιστοποίησης παρείχε η εταιρεία συμβούλων GENECON – Γ. Μαργαριτόπουλος & Σια Ο.Ε.
Η πολύ καλή ποιότητα των μήλων KIKU είναι αδιαμφισβήτητη και αυτό αποδεικνύεται από την πολύ καλή συντηρησιμότητα δίχως να αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά τους, το έντονο κόκκινο χρώμα που εμφανίζεται με ριγωτή διάταξη επάνω στο φλοιό, την ξεχωριστή γλυκιά γεύση, τον μεγάλο καρπό με την ιδιαίτερα τραγανή σάρκα και τον πλούσιο χυμό.
Τα μήλα KIKU ωριμάζουν κατά το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και η συγκομιδή τους ολοκληρώνεται στα τέλη Οκτωβρίου, χαρακτηριστικό τους είναι ότι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου ο φλοιός του καρπού είναι πράσινος ενώ στη συνέχεια ανάλογα με την περιοχή που καλλιεργείται αποκτά το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα.
Αν και έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία του στα ράφια μαναβικής πολλών Super Market και καταστημάτων μαναβικής σε πολλές πόλεις ανά την Ελλάδα, το μήλο KIKU θα εισέρχεται σταδιακά στην ελληνική αγορά.
Η τρέχουσα εμπορική χρονιά, προβλέπεται αισιόδοξη για την πορεία που θα έχουν τα μήλα KIKU, γεγονός που αποδεικνύεται από τη συνεχή ζήτηση και ικανοποίηση των καταναλωτών. Τα μήλα KIKU συσκευάζονται στο επίσημο τελάρο της ποικιλίας με το trademark KIKU, το γεγονός αυτό κατοχυρώνεται από την KIKU HELLAS η οποία διακινεί τα μήλα KIKU στην Ελλάδα αποκλειστικά.